بیراه نیست اگر بگوییم واقعیت مجازی بدون فراهم آوری امکان لمس کردن اجسام مجازی چندان «واقعیت» نخواهد داشت. حال به نظر میرسد این محدودیت به زودی از بین خواهد رفت. محققان دانشگاه کرنل دستکش انعطافپذیری توسعه دادهاند که با استفاده از سنسورهای فیبر نوری حس لامسه را شبیهسازی میکند.
محققان برای ساخت این دستکش از حسگرهای فیبری مبتنی بر سیلیکا الهام گرفتهاند که با تحلیل تغییرات جزئی در طول موج نور فاکتورهایی مثل دما را اندازه گیری میکنند.
در این وسیله هر انگشت یک چراغ دارد که از پلی اورتان شفاف و مواد جاذب تشکیل شدهاند. با انجام حرکتهایی مثل خم کردن انگشت یا فشار وارد کردن بر جسم، چراغ نیز دچار تغییر شکل شده و نوع حرکت و محل وقوع آن را تشخیص میدهند. این دستکش با استفاده از پرینتر سه بعدی ساخته شده و ضمن پشتیبانی از بلوتوث از باتری و مدار الکترونیکی برخوردار است.
دستکش مورد بحث در صورت تولید میتواند تجربه واقعیت مجازی را ارتقا دهد. برای مثال دستکشهای واقعیت مجازی و افزوده میتوانند به لطف این فناوری بازخورد لمس کردن و گرفتن اجسام در محیط مجازی را به کاربر منتقل کنند.
این وسیله علاوه بر امکان پذیر کردن لمس اجسام مجازی، میتواند به رباتها نیز حس لامسه بخشیده و آنها را قادر به واکنش نشان دادن به محیط و گرفتن اجسام شکننده مثل لیوان کند. به نظر میرسد با آمدن دستکشهای حساس به لمس تنها کاستی برای غوطه ور شدن کامل در دنیای مجازی نبود حس بویایی باشد که با توجه به توسعه چیپ با قدرت بویایی این محدودیت نیز در آیندهای نه چندان دور از بین خواهد رفت.
پاسخ ها